|LAS NAVES| Les Organitzacions de Futur – Reimaginant les organitzacions

A Las Naves innovem per a les persones, per a la ciutadania. Millorem la vida de totes i cadascuna d’elles gràcies a la innovació social. Som persones innovant per a persones. I per eixe motiu el projecte de “Organitzacions de Futur” és tan important per a Las Naves. Un projecte que aspira a generar coneixement sobre nous models d’organització dins de les empreses i institucions, on s’adopten noves fórmules que humanitzen, promoguen i creen consciència entorn d’altres formes i mentalitats d’organització, lideratge i propostes de valor. Ací està la clau per a innovar i actuar de forma més conscient i humana en les organitzacions.

No hi ha dubte que les grans transformacions que necessita esta societat es donaran si el seu teixit empresarial les lidera; i les persones i els equips que conformen estes les emprenen.
No és nou que hui dia ha d’existir en tota organització un propòsit corporatiu i propòsit intern i compartit. Un quin i un per a què. Ja no val únicament un propòsit econòmic.
No si volem aconseguir una ciutat més emprenedora, però també més saludable, sostenible i compartida com ens marca la nostra estratègia d’innovació Missions València 2030.

Parlem així d’organitzacions “conscients” que s’esforcen a respondre a estes preguntes, si encara no ho han fet, i a trobar la seua contribució amb esta societat i amb este planeta.

Però és cert que quan es produeix esta revelació interna, quan les persones són conscients que són elles, i només elles, les que són capaces de generar canvi i provocar el canvi, en eixe moment és quan es produeix eixa màgia.

En eixe moment, les organitzacions passen a ser més humanes, tenen menys dificultats per a afrontar els seus problemes, milloren la seua capacitat de resposta, la seua resiliència… i conseqüentment, això es tradueix en una millora dels seus resultats i de la seua aportació de valor.

Les “Organitzacions de Futur” estan començant a caminar en molts punts del planeta. I, encara que hi ha alguna experiència nacional i poques locals, és eixe el motiu pel qual decidim que Las Naves podia treballar en esta línia que inspire a futures organitzacions.

Les idees i el coneixement són la nostra matèria prima però la innovació en el propi model de relació en les organitzacions atesos altres paradigmes és un repte que val la pena explorar, per responsabilitat i perquè si hi ha algú que ha de portar estes converses i posar-les en agenda pública, som nosaltres ,des de la innovació de Las Naves.