|LAS NAVES| Busquem creatius que dissenyen la València de 2050

Com serà València en 2050? Com afectarà la tecnologia a l’entorn construït? Com viurà la gent en l’espai públic? Com evolucionarà la mobilitat i esta donarà forma als carrers? La World Design Capital València 2022, en col·laboració amb Las Naves i dirigit per Non Architecture, cerca professionals del disseny o equips creatius amb grans habilitats de visualització arquitectònica motivats a explorar junts noves perspectives per al futur de la ciutat de València. Les propostes de participació d’este projecte es tancaran diumenge 28 de febrer de 2021.

El centre d’innovació de l’Ajuntament de València Las Naves comença amb esta crida a projecte una sèrie de col·laboracions amb la World Design Capital València 2022 per a, des de la innovació, la creació i la reflexió, aconseguir una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora, tal com marquen les Missions València 2030.

A través de cinc imatges en 360º es proposa l’exercici creatiu d’imaginar la ciutat de València l’any 2050, des de cinc ubicacions diferents. Per a això, se seleccionarà a cinc estudis o professionals del disseny que puguen produir una imatge de 360º formada per dos vistes: en una meitat es mostrarà un futur distòpic (180º) de la ciutat i en l’altra meitat una visió utòpica (180º).

La convocatòria està oberta a equips de fins a 5 persones «que estiguen interessades a desenvolupar al costat de Non Architecture imatges impactants que exploren València en 2050. Per a això, es busca a persones curioses sobre València i el seu futur, capaços de generar imatges capaces de transmetre des de l’excel·lència, emocionades pel disseny i l’arquitectura, que estiguen disponibles per a realitzar un projecte col·laboratiu durant 2021, i interessades a crear coneixement des del disseny», segons assenyala l’organització.

Per a cada ubicació, cada equip seleccionat col·laborarà amb Non A Studio per a crear el disseny conceptual de la imatge. Cinc equips internacionals desenvoluparan la seua pròpia visió per al tema «València 2050». Non A Studio, com a comissari del procés, proporcionarà antecedents per a la investigació i assistirà als professionals del disseny.

Les visualitzacions 360º seran representacions artístiques d’estos escenaris futurs i els participants rebran una compensació econòmica per la seua participació (1.500 €).

Els candidats seran seleccionats en funció de la qualitat de les imatges pròpies, les seues idees innovadores tant sobre l’espai públic com a la ciutat, a més de la idoneïtat de les referències presentades. En cas de tindre preguntes sobre la present convocatòria, els candidats poden posar-se en contacte amb Non Architecture enviant un correu electrònic a valencia@nonarchitecture.eu

Més info clickant ací.