I vostés parlant dels catalans

Un preàmbul, deu títols més un de preliminar, cent seixanta-nou articles, quatre disposicions addicionals, nou transitòries, una derogatòria i una final. No, el 155 no és l’únic article de la Constitució Espanyola.

No obstant açò sembla que, per al PP i Ciutadans, aplicar la resta d’articles ens aboca a tots a l’independentisme. Excepte tot el Títol II. Eixe ho tenen ben clar. Tanta bandera, tant de nacionalisme espanyol, tant colp de pit per a tapar les seues misèries i corruptelas.

Jo, ja posats a assumir que és impossible la seua reforma, vull que ens apliquen l’article 156 i no ser la Comunitat pitjor finançada. Vull el corredor mediterrani, la condonació del deute de la Marina, el contracte programa per a l’EMT, per posar tres exemples. Però el PP no es manifestarà per un Tracte Just i Ciutadans expulsa als díscols. Perquè “Espanya no ens roba”. Cert, ja ens robaven uns altres.

Vull que ens apliquen el 3, respecte i protecció pel valencià. Per a ells això és seguir el joc als independentistes. És més fàcil recórrer decrets de plurilingüisme, parlar de catalanisme i reiniciar la Batalla de València. Pesats.

Vull l’aplicació immediata del 9 i tardar menys a esbrinar qui és el “M. Rajoy” dels papers de Bárcenas que el que es tarda a empresonar a Consellers. Menys omplir-se la boca d’ordenament jurídic o de legalitat i més aplicar-se. Menys tapar la corrupció i més contundència.

Que ens apliquen el 27 i es deixen de parlar sobre adoctrinament en les aules. Respecten al professorat i deixen de mentir dient que ací no s’estudia en castellà. Denuncien als professors zombies de religió, els sobrecostos i els treballadors fantasma de CIEGSA.

Parlem de dret a l’habitatge o de desnonaments? De dret a una vida digna i de pobresa energètica? Parlem del 35 i de la nefasta reforma laboral? Del 20 i de judicis i empresonaments de tuiters? Alguna cosa que dir del 97 o seguim amb la vergonya de la separació de poders? No, més fàcil posar recursos a tot el que siguen lleis socials promogudes per la Generalitat Valenciana.

Poc o gens ha canviat el discurs d’aquells que governaven i que ara exerceixen l’oposició. Fan política parlant d’unicorns. D’unicorns catalans concretament. I fins a ací. El 155 com a excusa per a tot. Com va dir Mónica Oltra fa més de tres anys en un discurs en Els Corts que molts recordem: “I vostés parlant dels catalans”.

 

Llegir l’article en El Mundo