Dos anys valents

El difícil no és gestionar, és governar. I nosaltres no som gestors, som govern.

Fa dos anys deixàrem la por a un costat i eixirem al carrer. No va sorgir del no-res, no va ser espontani. Va ser el resultat d’anys i anys de resistència, d’una oposició seriosa i contundent. Iniciàrem una campanya amb un lema categòric: #AmbValentia. I en això estem.

No sempre ho som, és cert. A voltes ens tremolen les cames, fem un pas arrere, suem el que no está escrit; però no vam prometre ser déus, solament (com si fóra poc) vam prometre ser valents.

Perquè valent és obrir les portes de l’ajuntament, ja que no tens res que amagar. Valent és rebre a la ciutadania, parlar-los de tu a tu, escoltar cara a cara les seues queixes i suggeriments, també les seues felicitacions.

Valent és enfrontar-te dia a dia a la misèria creada per uns altres, rescatar persones, no mirar cap a un altre costat. Valent és tancar ferides obertes massa temps. Valent és ser transparent.

Valent és pactar, arribar a acords. Valent és no malbaratar, encara que no et lluïsca. Valent és apostar pel nostre, per esdeveniments propis. Valent és a dir no, quan cal dir no. Valent és a dir sí, quan cal dir sí.

Valent és anar cada dissabte a un mercat, que et vegen la cara. Valent és no cedir davant les pressions trufades de demandes i querelles. Valent és fer el que es creu. Valent és posar ordre davant un caos desmesurat.

Valent no és mirar likes, mencions o followers. Valent és el món real. Valent és baixar a l’arena, arremangarse i tacar-se. Valent és tindre serenitat i certesa. Valent és el cap ben alt.

Valent és que per damunt de la comoditat i l’economia estiga la humanitat. Valent és apostar per una ciutat més sostenible. Valent també és pintar bancs de colors i semàfors amb falda, perquè el valent no és estar dins, sinó fora de l’armari. Valent és ser visible. Molt valent.

Valent és obviar carcallades i rumors. Valent és David contra Goliath. Valent és cridar corrupte al corrupte i gàngster al gàngster. Valent és preguntar, valent és respondre. Valent és qüestionar, és promoure, valent és ascendir. Valent és voler. Valent és estar. Valent és voler estar.

I encara ens queden dos anys. Dos anys valents. Ho farem bé, o ho farem menys bé, però ho farem. I si cal dir «perdó», ho direm. Perquè res més valent que reconèixer errors.

La nostra valentia sou vosaltres.

 

Llegir l’article en El Mundo