|CULTURA FESTIVA| Reunions amb els representants de Piroval i de la Diòcesi de València

Este matí el regidor de Cultura Festiva ha mantingut diferents reunions telemàtiques amb representants d’entitats implicades en el món de la festa.

A la reunió amb Álvaro Almenar, vicerrector de la Basílica de la Mare de Déu i canonge de la Catedral; Vicente Fontestad, vicario general de la Diócesis; i Jose Luis Albiach, president de la Germana dels Seguidors de la Mare de Déu, el regidor ha manifestat el seu repecte a les diferents propostes que allí s’han manifestat. Així mateix, Galiana ha insisit que “és una evidència que ni l’Ajuntament ni Junta Central Fallera organitzen les diferents misses de San Josep. Estes son activitats religioses que tenen la seua pròpia organització eclesiàstica. Per tant en este àmbit de les celebracions de Falles i també de la Setmana Santa, dites celebraciones i activitats religioses i l’assistència o participació en elles depenen exclusivament de qui les organitzen i els que vulguen assistir o participar en elles. Davant les consultes de diferents comissions i confraries se’ls insta, per tant, a posar-se en contacte amb les seues parròquies per a comunicar-los la seua intenció d’acudir als diferents oficis religiosos.”

Respecte a la reunió amb representants de Piroval (Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana) el regidor ha escoltat i empatitzat davant la situació descrita i que afecta el sector pirotècnic. “Des de l’Ajuntament tenen tota la nostra consideració i suport.” ha dit Galiana. “Són un sector fonamental i per això l’Ajuntament va satisfer en el seu moment el 100% dels compromisos adquirits amb el sector en 2020. Tota la programació ajornada es va anar disparant al llarg de l’any per a no contribuir des de l’administració local a la situació a la qual han arribat. A més, mantenim el nostre compromís de bloquejar el 100% del pressupost habitual per a este sector per a poder destinar-lo a espectacles pirotècnics tan prompte com les autoritats sanitàries permeten fer-ho. Estudiarem tots els actes que puguen realitzar-se en eixe moment. Les Falles estan suspeses i mentre ho continuen estant mantenim eixe compromís per a no anul·lar el pressupost disponible”.

L’associació li ha traslladat al regidor una iniciativa per disparar al mes de març. Com en totes les iniciatives que arriben a la Regidoria, éste s’ha compromés a estudiar-la no sense advertir que no està en la seua mà donar-li el vist-i-plau a la mateixa, ja que l’evolució de l’actual pandèmia i la normativa vigent no depenen d’ell ni de l’Ajuntament de València. No obstant això el regidor considera important no oblidar-se d’un sector “que necessita ajuda i que és fonamental en qualsevol festa de la nostra ciutat i del nostre territori.”