|CULTURA FESTIVA| Comunicat sobre la pirotècnia

Respecte a les darreres comunicacions del sector de la pirotècnia vull realitzar les següents apreciacions:

  • Reiterar la comprensió davant la situació que pateix el sector pirotècnic, igual que moltíssims altres sectors amb o sense vincle amb la cultura festiva de la ciutat en un context excepcional de pandèmia.
  • Recordar que les Falles estan suspeses i no hi haurà celebracions falleres durant el primer semestre, seguint les indicacions realitzades al gener per les autoritats sanitàries.
  • Advertir que la proposta elevada per Junta Central Fallera a l’Assemblea General de Presidents i Presidentes la setmana passada no es tracta en cap cas de celebracions que puguen suposar cap risc davant les restriccions de les autoritats sanitàries, ja que són íntegrament activitats online.
  • Reiterar l’exemple de les “bombetas o xinesos”. Als exemples exposats es poden afegir tots els que qualsevol persona interessada tinga interés a ressaltar sempre que no contravinguen la normativa aplicable. S’entén que no és contradictori en absolut l’expressat per mi i per Piroval, per la qual cosa no és necessari rectificar cap declaració. En tot cas l’ordenança ès de contaminació acústica, tot el que no supere les decibelis, com la pirotècnia infantil, està permesa; sempre i quan es repecten absolutament les normes sanitàries d’acumulació de gent al carrer.
  • Destacar respecte al projecte remés per Piroval tal com se’ls ha informat -també la setmana passada a l’Assemblea General de Presidents i Presidentes-, entec que és un projecte que mereix almenys ser valorat i per això el vaig remetre a les autoritats sanitàries perquè es pronuncien sobre este tema, ja que el plantejament inicial implica la seua realització en horari posterior a l’inici habitual del toc de queda. No és cert, per tant, que no s’haja tingut en compte. Només serà necessari que aconseguisquen l’ok de la Delegació del Govern, que van indicar que ja tenien, i que les autoritats sanitàries donen el seu vistiplau.
  • Sol·licitar calma, prudència i voluntat de diàleg i consens per a poder tirar avant totes i tots junts. Els insults a les xarxes socials no porten a cap lloc, tot el contrari.
  • Recordar que l’Ajuntament de València va satisfer el 100% dels compromisos adquirits amb el sector en 2020 i que ha reservat la totalitat del pressupost destinat a pirotècnia en 2021 per a poder utilitzar-ho quan ho permeten les autoritats sanitàries.