|COMERÇ| La Regidoria de Comerç aprova les bases per a les ajudes al xicotet comerç 2021 per un import inicial d’1.240.743,75 euros

El regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que la Junta de Govern Local ha aprovat hui les bases de les ajudes destinades a la creació de nous comerços i consolidació dels existents 2021 amb un total inicial d’1.240.743,75 euros.

Les anteriors convocatòries que la Regidoria de Comerç ha fet des de 2017 contemplaven la possibilitat de rebre una ajuda de fins a 3.000 euros per comerç (depenent de les sol·licituds totals rebudes), però en haver-se augmentat la partida enguany, amb l’objectiu de pal·liar els efectes que té en el xicotet comerç de la ciutat el Covid-19, esta quantia pot arribar a 6.000 euros en benefici de les persones que regenten un comerç de proximitat.

És important que se sàpia que estes ajudes les poden sol·licitar tots i cadascun dels comerços de proximitat de València, de tots els barris i pobles, sense distinció. A més, són unes ajudes molt fàcils de justificar, ja que cobreixen despeses tan usuals com el lloguer del local, les factures de la llum, de l’aigua o d’Internet i el telèfon, indistintament de qual siga la companyia que li’ls subministre.

Les ajudes també contemplen el pagament d’altres partides com a campanyes publicitàries tant en els mitjans de comunicació com en les xarxes socials, plans de millora del negoci o implantació de sistemes de venda per Internet, entre molts altres conceptes.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha dit que “tota aquella persona que tinga un comerç de proximitat a València, ja siga una papereria, una botiga d’indumentària, orfebreria, una ferreteria, una botiga de roba, una fruiteria, carnisseria, una floristeria o qualsevol altre tipus de comerç de proximitat, por sol·licitar esta ajuda. És molt important que puguen comptar amb este ingrés extra per a fer front a la situació actual”. A més estes ajudes són compatibles amb el Pla Resistir aprovat esta mateixa setmana.

La intenció de fer arribar estes ajudes als comerços de cada barri, segons explica Galiana, és “aconseguir sustentar de manera ferma la xarxa del xicotet comerç de València, la que dóna vida a la ciutat en el seu dia a dia i la que dóna treball a un gran nombre de famílies. Volem que sàpien que l’Ajuntament continua al seu costat”.

En breu es publicarà l’ordre d’ajudes per començar la seu sol·licitud.