|COMERÇ| La penúltima de Santiago Ballester (PP)

Diu el regidor popular, Santiago Ballester, que m’he gastat 40.000€ en una campanya de “Rasca i Guanya” del que únicament ha hagut un guanyador de 100€.

A més de mentir descaradament, ignora el Sr. Ballester, o qui li escriu les notes de premsa, que la campanya de la que parla, la de Comerç per a Nadal, és la més important de l’any per al sector i que va ser coordinada amb les associacions de comerciants de la ciutat i van participar de la mateixa més de 1.000 comerços.

El Sr. Ballester redueix tota la campanya a uns billets amb premis de 100€ (mentint inclós en el número de premiats) però no conta que, esta campanya, va contemplar anuncis en mitjans de comunicació, merchandising (com els més de 15.000 metres de paper regal per embolicar), cartells cridaners per a penjar a les portes dels comerços, MUPIS, vídeos promocionals per a difondre a través de les xarxes socials, etc. 

De fet els premis no eren més que una xicoteta part d‘una campanya més gran que va tindre com a objectiu promoure les compres en els comerços de proximitat dels barris, atés que estes botigues no tenen els mitjans per a promocionar-se que tenen a disposició altres grans superfícies.

En la seua crítica s’atreveix a parlar de subvencions al xicotet comerç quan el seu partit va ser incapaç de donar cap ajuda al comerç de la ciutat. Ni tan sols en la crisi de 2008. Ha sigut este govern i este regidor el que va ficar en marxa ajudes anuals als comerços de proximitat de València, que abans no existien, i que enguany repartiran fins a un total de 6.000 euros per negoci, sent compatibles de manera paral·lela amb totes les ajudes creades específicament per la Covid. Durant 2020 vam incloure a les ajudes a la venda no sedentària i als mercats municipals.

La seua ajuda al xicotet comerç de la ciutat va ser la de decretar la llibertat horaria i l’apertura dels diumenges dels grans centres comercials afonant a un sector format en la seua majoria per autónoms i xicotetes empreses.

El PP municipal continua acusant la falta absoluta de propostes i idees, i continua estancat i mentint amb les xifres que intenta col·locar a l’opinió pública. Davant la falta de proposicions per a enfortir el comerç de barri només plantegen mentides i crítiques a les inversions i campanyes en positiu que realitza el consistori.

La Regidoria de Comerç a 2020 va planificar quasi una campanya al mes per tal de promocionar el comerç de la ciutat en época de pandèmia. Per a nosaltres açò és una inversió, més que necessaria, i més en temps de crisi, per al Partit Popular qualsevol promoció del xicotet comerç és “un gasto innecesario”