|MERCAVALÈNCIA| Col·laborem en la distribució del calendari “De la mar al plat”

Poblats Marítims, Pinedo, El Perellonet o el Palmar són zones de València on es practica la pesca artesanal des de temps ancestrals, arribant fins hui en dia per a oferir un producte de màxima qualitat, saludable, fresc i de proximitat.

Malgrat aquest privilegi únic a Europa, els valencians i valencianes desconeixen la seua riquesa i importància. Per aquest motiu, des de la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Politècnica de València han dut a terme el calendari “De la mar al plat”, amb la col·laboració de Mercavalència i altres entitats i il·lustradors.

L’objectiu d’aquest calendari és donar visibilitat a la pesca artesanal i el peix de proximitat, posant en valor les espècies a consumir cada mes de l’any, tenint en compte criteris ecològics i fomentant el consum de peix i marisc en els seus cicles naturals.

El calendari “De la mar al plat” vol ser també un homenatge a tots els barris marítims i a les famílies de pescadors. Un reconeixement a tot el seu treball diari i a l’art de la pesca.

Finalment, “De la mar al plat” és també una crida a la ciutadania i a les institucions per a intentar mantindre viva la pesca a la nostra ciutat, cada vegada més vulnerable.

El calendari podrà adquirir-se de manera gratuïta a les pescateries dels mercats municipals i barris de la ciutat de València. També podrà descarregar-se gratis ací.

Este calendari ha sigut il·lustrat per Luis Demano, Aitana Carrasco, Valero Doval i Lluna Pa. També han participat en la seua creació professionals de la restauració com a Casa Muntanya, La Cambra dels Sentits i Ricard Camarena. Finalment, ha comptat amb el suport de Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València, Mercavalència, la Plataforma per a la Sobirania Alimentària del País Valencià i el Grup d’Acció Local Pesquer LA SAFOR.