Comencen les obres de rehabilitació del Mercat del Grau

«L’Ajuntament ha començat ja les obres de rehabilitació del Mercat municipal del Grau, l’obra i l’acció política de major envergadura que afronta la Regidoria de Comerç en esta legislatura», en paraules del regidor Carlos Galiana. El projecte de rehabilitació manté l’arquitectura original del mercat més antic de la ciutat i incorpora nous elements, com són zones verdes i obertes a la ciutadania, que conformaran un espai que combina els usos propis d’un mercat i els d’un punt de trobada veïnal per al barri.

Tal com ha assenyalat hui el regidor de Comerç, Carlos Galiana, la rehabilitació total del Mercat Municipal del Grau té un pressupost final de 2.026.167,11 euros, i un termini d’execució de les obres d’onze mesos a comptar des d’ara (cinc menys de l’estipulat en el plec de condicions inicial). A més, també es preveu escometre obres de reurbanització de l’entorn, que registrarà alguns canvis, com per exemple la conversió en zona de vianants del carrer Plaza del Mercat Nou. El projecte serà desenvolupat per l’empresa Serrano Aznar Obras Públicas.

Galiana ha subratllat que el Mercat del Grau «és el més antic de la ciutat i també un dels més desatesos dels últims anys, i constituix un exponent de la mala gestió de l’anterior govern del Partit Popular, que va convocar dues licitacions que van quedar desertes per tractar-se d’un projecte inviable. Després, va quedar abandonat a la seua sort, però ara, després de tres anys de molt de treball, hi ha un projecte de rehabilitació molt il·lusionant que ja està en marxa, i que en uns mesos serà una realitat».

El Mercat del Grau, amb una superfície de més de 2.800 metres quadrats, obrirà en horari de matí i vesprada. Comptarà amb 19 llocs de venda (17 i dos cafeteries) que conviuran amb un pati enjardinat i una gran sala per a celebrar actes veïnals i culturals. L’immoble està situat entre els carrers d’Abastos, José Aguirre, Crist del Grau i plaça del Mercat Nou. Esta última es transformarà en un carrer per a vianants amb nou arbratge, mentre que a l’interior s’obriran zones de descans amb jardins.