Com votar en les #PrimàriesCompromís

✋? Qui por votar?

Poden votar totes les persones valencianes, majors de 16 anys i que manifesten compartir els valors de Compromís. Per tal d’inscriure-t’hi, si no formes part de Compromís, pots emplenar aquest formulari.

? Què es vota?

En el meu cas, a través del procés de primàries obertes, entre tots i totes decidirem tots els candidats i candidates de Compromís a l’Ajuntament de València, tant el cap de llista com els i les qui conformaran la resta de la llista.

? Quan es vota?

Es podrà votar per internet des del 6 fins al 8 de març, amb un enllaç que rebràs al teu e-mail i que després hauràs de validar amb un codi que t’enviarem mitjançant un missatge SMS. Alternativament, si no has votat per internet, podràs votar de manera presencial el dissabte 9 de març en la mesa electoral que tindràs assignada.

? Com es vota?

Si t’has inscrit o eres membre de Compromís, el 6 de març rebràs un e-mail per emetre el vot per internet. Només has de seguir les instruccions. Si et vares registrar sense correu electrònic o prefereixes votar presencialment, t’hauràs d’apropar a la teua mesa electoral assignada.

? I com es voten les llistes?

A la votació de la resta de la llista, el que fas és ordenar la llista segons la teua preferència entre les persones candidates que s’hi presenten. Pots ordenar-les totes o pots ordenar-ne només una part, sempre des de l’1 cap avall.

En el cas de la votació de les llistes de València, hauràs de votar-ne un mínim de 7. A més a més, la teua votació haurà de ser paritària. És a dir, hauràs de votar tants homes com dones; o, en cas que tries un nombre imparell de persones candidates, la diferència de gènere no podrà ser major d’u.

A cadascuna de les teues preferències li donaràs un suport equivalent a 1/n, on n és el lloc que has assignat. És a dir, a la teua primera preferència li atorgaràs un punt sencer; a la segona, mig punt; a la tercera, un terç, i així successivament. En acabant, se sumaran els punts obtinguts i d’allí eixirà la llista de Compromís.

? És segur el sistema de votació?

El sistema que emprarem per a la votació per internet garanteix l’anonimat del vot, de tal manera que cap persona, ni les encarregades de la gestió del sistema, podrà saber què has votat. A més, els inscrits al procés de primàries hauran de validar el seu vot amb un codi que rebran per SMS al seu mòbil, garantint que no es puga registrar ningú per duplicat.

? Em costará diners?

No et costarà ni un duro, la inscripció és completament gratuïta. L’SMS que rebràs al teu mòbil també és gratuït, l’organització es fa càrrec del cost.